U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Een gezellig knapperend vuurtje waar je je aan kunt warmen als de schemering invalt en de temperaturen dalen. Maar……Hoe maak je nou zo’n vuurtje? Vooral in kou en regen kan dat een flinke uitdaging zijn. En dat is juist het moment waarop je een vuur het best kunt gebruiken.

 

In een korte workshop van ca. 1,5 uur leer ik je de beginselen van vuur maken.  We beginnen met een korte uitleg waarna we vooral veel gaan doen. Er worden verschillende methodes uitgeprobeerd om afhankelijk van de omstandigheden. We gaan brandhout en tondel zoeken en leren wat brand en waarom. Daarna gaan we een vuur leren voorbereiden en opbouwen.

 

Vervolgens wordt de groep verdeeld en is het de bedoeling dat het geleerde in de praktijk gebracht word in de vorm van een wedstrijd. Wie het eerst met succes een vuur bouwt en er in slaagt het touw door te branden is de winnaar. Na afloop gaan we van ons vuur genieten door er een lekkere kop bosthee mee te zetten en te staren in de vlammen.

 

Wil je een workshop doen? Stuur een mail of volg de link onderaan de pagina naar het inschrijfformulier. De workshop is bedoeld voor groepen tot ca. 20 personen. De kosten bedragen €150,=  per groep. De workshop wordt gegeven in Wageningen of Arnhem.