U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Met een mandje het veld in trekken en in de zon je avondmaal bijeen verzamelen. Het klinkt aanlokkelijk maar wat moet je plukken en wanneer? Gedurende het jaar zijn er talloze eetbare planten te vinden door het land. Tijdens een wildplukwandeling leer je allerlei bruikbare planten herkennen en proeven. Bovendien leer je waar en wanneer je ze het beste kunt verzamelen. En natuurlijk de planten die je het best met rust kunt laten omdat ze giftig of zeldzaam zijn. Behalve eetbare planten zullen we ook verschillende planten tegenkomen die op een andere manier bruikbaar zijn of die ons iets vertellen over het landschap waarin we ons bevinden. Aan het eind van de wandeling gaan we de oogst combineren met gangbare ingrediënten en maken we er een lekkere lunch van.

 

Er zijn gedurende het jaar drie momenten waarop er een wildplukwandeling georganiseerd wordt in de Wageningse uiterwaarden. Je kunt je hiervoor opgeven door een mail te sturen.

 

De kosten voor deze cursusochtend bedragen € 20,- per persoon.

Minimum aantal deelnemers 8, maximum aantal deelnemers 15.

Inschrijven kan tot twee weken voor aanvang.

 

Start om 9:30. Einde 12:30.

 

 Lente

De lentewandeling staat in het teken van scheuten en jonge blaadjes. Het ontluikende groen in dit seizoen nodigt uit tot het maken van frisse salades gekleurd met lentebloesems. Ook scheuten van planten als de invasieve japanse duizendknoop zijn in dit seizoen het lekkerst. Veel planten die in een later stadium houtig of bitter worden zijn tijdens de lente nog smakelijk.

Datum: zaterdag 12 mei 2018 .

 

Zomer

In de zomer zijn de jonge blaadjes volwassen geworden. Er is in dit seizoen volop groen te plukken van planten die niet lijden aan verhouting of een bittere, erg sterke smaak. Bovendien is dit het seizoen waarin de eerste planten vrucht gaan dragen. We zullen ons tijdens de zomerwandeling dan ook vooral met kruiden bezighouden aangevuld met de vruchten die we kunnen vinden.

Datum: zaterdag 23 juni 2018

 

Herfst

Vruchten en zaden spelen in dit jaargetijde een belangrijke rol. Naast de kruiden zijn er ook steeds meer paddestoelen te vinden. Welke daarvan door de leek betrekkelijk veilig te verzamelen zijn zal  zeker aan bod komen. Daar veel planten in winterrust gaan en hun reserves voor het voorjaar hebben aangelegd is dit ook het seizoen om knollen te oogsten. Kortom: Oogsttijd!

Datum: zaterdag 29 september 2018

 

Groepen

Mocht je interesse hebben voor een wildplukochtend maar niet kunnen op de bovenstaande data. Of je hebt al een groep mensen waarmee je op pad wilt. Dan is het altijd mogelijk om een groepsafspraak te maken. De kosten hiervoor zijn €225, - .De tijd en plaats spreken we dan samen af. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of stuur een mail naar info@cervusbuitenbeleving,nl.