U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Cervus is een bedrijf met de nadruk op beleving. Door naar buiten te gaan en dingen te weten te komen kan het plezier in buiten zijn worden vergroot. Immers, je belangrijkste gereedschap is je hoofd.

 

Een dag buiten zijn is natuurlijk niet alleen bedoeld voor de mensen die overal willen kunnen overleven. Een beetje kennis over wilde planten bijvoorbeeld, kan je dagelijkse maaltijd flink verrijken en je tegelijkertijd een plezierige, ontspannen middag opleveren.

 

Leren kijken naar je omgeving en handig op de diverse kansen die de natuur bied inspelen geven je een voorsprong als het gaat om een comfortabele tijd in de wildernis. Tijdens de activiteiten van Cervus geven we daar op een speelse ongedwongen manier aandacht aan zodat je met meer kennis huiswaarts keert.

 

Over Silvan

 

Cervus is opgericht door Silvan van den Heuvel (1979). Buiten bezig zijn loopt als een rode draad door mijn leven. Ik plukte bramen waar andere jongens gingen voetballen en ging na school op ontdekking in het bos. Hierbij leerde ik gaandeweg steeds meer over de natuur en de omgeving waarin ik me bewoog. Uiteindelijk leidde dit tot mijn studiekeuze: Bos- en natuurbeheer. Ik kon daardoor een brede ecologische basiskennis aan praktische toepasbaarheid van kruiden koppelen. Het viel mij vooral op hoeveel nuttige en lekkere planten er in onze (stedelijke) omgeving te vinden zijn.

 

Ook ging ik steeds meer experimenteren met bushcraft technieken onder het mom van “kan ik dat ook?”. Het antwoord was veelal “ja”. Dat hielp natuurlijk enorm bij de motivatie. Sinds 2015 ben ik bijna dagelijks bezig met het aanscherpen en opdoen van nieuwe kennis. Ik word daarbij extra gemotiveerd door de positieve reacties van de mensen met wie ik die kennis deel tijdens onze activiteiten.